Loading

8 Haziran 2011 Çarşamba

Gözlek Kaplıcaları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Gözlek Kaplıcaları
Gözlek Kaplıcaları
Gözlek Kaplıcasının Konumu: Amasya Merkez İlçeye bağlı olan kaplıca alanı, Amasya-Göynücek yolu üzerindeki Gözlek Köyünde yer almaktadır.
Gözlek Kaplıcasına Ulaşım Olanakları : Amasya İli, Avrupa – İran Uluslararası Transit Karayolu üzerinde, Samsun İl Merkezine ve Samsun Havaalanına 120 km. mesafede bulunmaktadır. Gözlek kaplıca alanı, Amasya-Çorum yolunun 13. km sinde yer almaktadır.
Gözlek İklim Özellikleri : Amasya genel olarak, Karadeniz ikliminin etkisi altında olmakla beraber, deniz etkilerine maruz kalmadığı için karasal iklim özelliklerini de göstermektedir.
Gözlek Kaplıcasının Tedavi Özellikleri : Kaplıca suyunun Sağlık Bakanlığınca tespit edilmiş tedavi özellikleri aşağıda belirtilmiştir: Hekim kontrolünde banyo uygulamaları şeklinde inflamatuvar romatizmal hastalıkların (romatoid artrit, ankilozan spondilit başta olmak üzere) kronik dönemlerinde; kronik bel ağrısı, osteoartrit gibi noninflamatuvar eklem hastalıklarının; miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku hastalıklarının tedavisinde tamamlayıcı tedavi unsuru olarak, ortopedik operasyonlar, beyin ve sinir cerrahisi sonrası gibi uzun süreli hareketsiz kalma durumlarında, mobilizasyon çalışmalarında, kronik dönemlerdeki seçilmiş nörolojik rahatsızlıklarda, cerebral palsy gibi hastalıkların tedavisinde rehabilitasyon amacıyla, stres bozukluğu, nörovejetatif distoniler örneklerindeki gibi genel stres bozukluklarında ve spor yararlanmalarında tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabilir niteliktedir.
Gözlek Kaplıcası Termal Su Özellikleri
Kimyasal Özellikler Radyoaktif terkipli tuzlar içeren kaplıca suyu Bikarbonatlı (%80.03 milival), Kalsiyumlu (%50.64 milival), Sodyumlu (%28.01milival) ve kısmen Karbondioksitli bileşime sahiptir.
Fiziko Kimyasal Özellikler Ph:6.67
Toplam Mineralizasyon 481.592 mg/lt.
Sıcaklık 39-40 ºC
     İçmeler:
    Hamamözü İlçesine 1 km. uzaklıkta bulunan Kahramanlar İçmesi bulunmaktadır. Tıpbi raporunda barsak parazitleri hastalıklarına karşı iyi gelmektedir. Göynücek İlçesi Ilıca Mevkiinden çıkan içme, böbrek ve mide rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.
        Kaplıcalar   :Ankara Üniversitesi  İbn-i Sina Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Merkezi'nin 21.8.1987 tarih ve 210 sayılı raporuna göre ilimiz hudutları dahilinde bulunan Gözlek, Terziköy, Ilısu ile Hamamözü Kaplıca suları  analiz sonuçlarına göre "Oligo-Mineral Sular" grubundandırlar.          
           Etkili Olduğu Hastalıklar :

            1- Vegatif sinir sistemini düzenler. Astım nöbetleri geçer, yüksek ve düşük tansiyonu düzenler, sinirlilik hali düzelir ve bazı cilt hastalıkları iyileşir.
            2- Sedatif ve Analijezik etkileri vardır. Nevraliji ve nevritlerde ağrılarda etkili olur, özellikle siyatik sinir ağrılarında.
            3- Inflamatuvar romatizmal hastalıklarda etkilidir. Komatoid artrid, Ankilozam Spondilit, Akut Eklem Romatizması.
            4-Dejeneratif eklem hastalıkları (Artrozlar).
            5-Kadın hastalıklarında etkilidir. Dis menore (Ağrılı adet), Amenore (adet yokluğu), Parametrit ve parimetrit'te etkilidir.

Gözlek  Kaplıcaları Amasyada bulunur.Kaplıcada tatilinizi uygun fiyatta dinlenerek yapacağınız pansiyon, oteller, motel, apart, resort kaplıca tesisleri bulunur.Gözlek  kaplıcası resimleri fotoğrafları telefonları bilgileri ilgili sayfalarda belirtilmiştir.Tatiliniz Gözlek  kaplıcasından bulacagınız kaplıca otelleri ve motellerinde dinlenme ve tatil yapma imkanı bulursunuz.Gözlek  Termal kaplıcası  bütçenize uygun fiyatlarda pansiyon otel moteli tatilinizi geçirmeniz için size sunar.Gözlek   kaplıcalarının hamam spa ve masaj tesisinden faydalanabilirsiniz.Gözlek   kaplıcalarına ulaşım kara yolu ile sağlanır.
     


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kaplicalar - Kaplicasi - 2010