Loading

8 Haziran 2011 Çarşamba

Gözlek Kaplıcaları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Gözlek Kaplıcaları
Gözlek Kaplıcaları
Gözlek Kaplıcasının Konumu: Amasya Merkez İlçeye bağlı olan kaplıca alanı, Amasya-Göynücek yolu üzerindeki Gözlek Köyünde yer almaktadır.
Gözlek Kaplıcasına Ulaşım Olanakları : Amasya İli, Avrupa – İran Uluslararası Transit Karayolu üzerinde, Samsun İl Merkezine ve Samsun Havaalanına 120 km. mesafede bulunmaktadır. Gözlek kaplıca alanı, Amasya-Çorum yolunun 13. km sinde yer almaktadır.
Gözlek İklim Özellikleri : Amasya genel olarak, Karadeniz ikliminin etkisi altında olmakla beraber, deniz etkilerine maruz kalmadığı için karasal iklim özelliklerini de göstermektedir.
Gözlek Kaplıcasının Tedavi Özellikleri : Kaplıca suyunun Sağlık Bakanlığınca tespit edilmiş tedavi özellikleri aşağıda belirtilmiştir: Hekim kontrolünde banyo uygulamaları şeklinde inflamatuvar romatizmal hastalıkların (romatoid artrit, ankilozan spondilit başta olmak üzere) kronik dönemlerinde; kronik bel ağrısı, osteoartrit gibi noninflamatuvar eklem hastalıklarının; miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku hastalıklarının tedavisinde tamamlayıcı tedavi unsuru olarak, ortopedik operasyonlar, beyin ve sinir cerrahisi sonrası gibi uzun süreli hareketsiz kalma durumlarında, mobilizasyon çalışmalarında, kronik dönemlerdeki seçilmiş nörolojik rahatsızlıklarda, cerebral palsy gibi hastalıkların tedavisinde rehabilitasyon amacıyla, stres bozukluğu, nörovejetatif distoniler örneklerindeki gibi genel stres bozukluklarında ve spor yararlanmalarında tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabilir niteliktedir.
Gözlek Kaplıcası Termal Su Özellikleri
Kimyasal Özellikler Radyoaktif terkipli tuzlar içeren kaplıca suyu Bikarbonatlı (%80.03 milival), Kalsiyumlu (%50.64 milival), Sodyumlu (%28.01milival) ve kısmen Karbondioksitli bileşime sahiptir.
Fiziko Kimyasal Özellikler Ph:6.67
Toplam Mineralizasyon 481.592 mg/lt.
Sıcaklık 39-40 ºC
     İçmeler:
    Hamamözü İlçesine 1 km. uzaklıkta bulunan Kahramanlar İçmesi bulunmaktadır. Tıpbi raporunda barsak parazitleri hastalıklarına karşı iyi gelmektedir. Göynücek İlçesi Ilıca Mevkiinden çıkan içme, böbrek ve mide rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.
        Kaplıcalar   :Ankara Üniversitesi  İbn-i Sina Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Merkezi'nin 21.8.1987 tarih ve 210 sayılı raporuna göre ilimiz hudutları dahilinde bulunan Gözlek, Terziköy, Ilısu ile Hamamözü Kaplıca suları  analiz sonuçlarına göre "Oligo-Mineral Sular" grubundandırlar.          
           Etkili Olduğu Hastalıklar :

            1- Vegatif sinir sistemini düzenler. Astım nöbetleri geçer, yüksek ve düşük tansiyonu düzenler, sinirlilik hali düzelir ve bazı cilt hastalıkları iyileşir.
            2- Sedatif ve Analijezik etkileri vardır. Nevraliji ve nevritlerde ağrılarda etkili olur, özellikle siyatik sinir ağrılarında.
            3- Inflamatuvar romatizmal hastalıklarda etkilidir. Komatoid artrid, Ankilozam Spondilit, Akut Eklem Romatizması.
            4-Dejeneratif eklem hastalıkları (Artrozlar).
            5-Kadın hastalıklarında etkilidir. Dis menore (Ağrılı adet), Amenore (adet yokluğu), Parametrit ve parimetrit'te etkilidir.

Gözlek  Kaplıcaları Amasyada bulunur.Kaplıcada tatilinizi uygun fiyatta dinlenerek yapacağınız pansiyon, oteller, motel, apart, resort kaplıca tesisleri bulunur.Gözlek  kaplıcası resimleri fotoğrafları telefonları bilgileri ilgili sayfalarda belirtilmiştir.Tatiliniz Gözlek  kaplıcasından bulacagınız kaplıca otelleri ve motellerinde dinlenme ve tatil yapma imkanı bulursunuz.Gözlek  Termal kaplıcası  bütçenize uygun fiyatlarda pansiyon otel moteli tatilinizi geçirmeniz için size sunar.Gözlek   kaplıcalarının hamam spa ve masaj tesisinden faydalanabilirsiniz.Gözlek   kaplıcalarına ulaşım kara yolu ile sağlanır.
     


6 Haziran 2011 Pazartesi

The Apple Park Gözlek Termal Tesisi

The Apple Park Gözlek Termal Tesisi
The Apple Park Gözlek Termal Tesisi
17 oda ve 4 apart daireden oluşan tesiste prefabrik üniteler, kapalı ve açık havuz ile sıra banyoları yer almaktadır. Amasya Gözlek Kaplıcasına Sağlık Bakanlığı’nca 19.04.2005 tarih ve 50 sayı Kaplıca Tesis İşletme İzin Belgesi verilmiştir.
Adres: Amasya-Çorum Karayolu 13. km Amasya
Tel. No : 0 358 256 22 22
Faks No : 0 358 256 22 17
www.gozlektermaltesisleri.com.tr
e-posta:gozlektermaltesisleri@applegrup.com

Termal Otelin Adı: Gözlek Termal Tesisleri
Termal Otelin Yıldız Sayısı: 2 Yıldızlı Termal Otel
Bulunduğu Yer: Amasya
Otel Hakkında: Gözlek Termal Tesisleri Otel odalarında jakuzi, termal su, saç kurutma makinası, minibar, klima, televizyon ve telefon bulunmaktadır. Suit apartlarda ise mutfak, yatak odası, salon, televizyon, telefon, minibar, klima, termal su ve saç kurutma makinası bulunmaktadır. Apartlarda ise saç kurutma makinası, termal su, televizyon, telefon, klima, minibar bulunup 2 oda 1 salon şeklindedir.

Termal hizmetler olarak termal havuz, aile kabini, Türk hamamı ve jakuzi hizmetleri verilmektedir. Otel hizmetleri olarak biri 75 kişi kapasiteli diğeri 100 kişi kapasiteli 2 adet restourant bulunmaktadır. Otel bünyesinde oyun ve spor merkezide bulunmaktadır.

Tel: 0 358 256 22 22
Fax: 0 358 256 22 17
e-mail: info@gozlektermal.com
Adres: Çorum Karayolu 13. Km. Amasya

Gözlek Kaplıcalarının Termal Su Özellikleri:
Hekim kontrolünde banyo uygulamaları şeklinde inflamatuvar romatizmal hastalıkların (romatoid artrit, ankilozan spondilit başta olmak üzere) kronik dönemlerinde; kronik bel ağrısı, osteoartrit gibi noninflamatuvar eklem hastalıklarının; miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku hastalıklarının tedavisinde tamamlayıcı tedavi unsuru olarak, ortopedik operasyonlar, beyin ve sinir cerrahisi sonrası gibi uzun süreli hareketsiz kalma durumlarında, mobilizasyon çalışmalarında, kronik dönemlerdeki seçilmiş nörolojik rahatsızlıklarda, cerebral palsy gibi hastalıkların tedavisinde rehabilitasyon amacıyla, stres bozukluğu, nörovejetatif distoniler örneklerindeki gibi genel stres bozukluklarında ve spor yararlanmalarında tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabilir niteliktedir.

Kaplıca suyu 39-40 ºC sıcaklığındadır.

Gözlek Termal Otel Turizm Bakanlığı’ndan Turizm İşletme Belgeli ve 2 yıldızlı olup, Sağlık Bakanlığı’ndan da Kaplıca İşletme Belgelidir. Otelin 16 odası, 4 apart, 7 birleşik Apart olmak üzere 27 odalı ve 70 yataklıdır.
Oda Görünümleri

Gözlek Termal Tesislerinin Bütün odalarda klima, mini bar, telefon, saç kurutma makinesi, uydu yayını ve kablosuz internet ağı bulunmaktadır. Otel odalarında jakuzi, Suite Apartlarda küvet, Apartlarda ise duşa kabin vardır. Tüm oda ve apartlarda termal su kullanımı bulunmaktadır. klima, mini bar, telefon, saç kurutma makinesi, uydu yayını bulunmaktadır.
Yiyecek ve İçecekler

Gözlek Termal Otel'de Oda Kahvaltı,Yarım Pansiyon,Tam Pansiyon olarak hizmet vermektedir. Otel bünyesinde 3 adet yemek salonu mevcuttur. 75 kişilik Nostalji Restoran, 200 kişilik Teras Restoran, 75 kişilik Şelale Restoran bulunmaktadır.
Toplantı ve Kongre

100 kişilik toplantı salonu bulunmaktadır. Teknik ekipman olarak; Tepegöz, Perde, Beyaz tahta, Slide projektör, Flipchart, DVD player, Televizyon, Fax, Klima, Işık sistemi, Projeksiyon, Barkovizyon, Ses sistemi, Mikrofon, Video player, hizmetinize sunulmaktadır.
Otel Servisleri

Gözlek Termal Tesislerin'de Merkezi Isıtma,Split Klima,Televizyon Salonu,Oyun Salonu,İnternet Cafe,Bahçe(piknik), Çamaşırhane, Ütü, Emanet Kasa, 24 Saat oda Servisi Jeneratör, Otopark, Sağlık Teknisyeni bulunmaktadır. Ayrıca Otelin termal suyu 38,5ºC derece olup, sedef hastalığı, kadın hastalıkları, cilt hastalıkları, eklem romatizmaları, genel stres bozuklukları ve ameliyat sonrası tedavilerinde kullanılabilir niteliktedir.Tesisde Bay-Bayan ve Çocuk Termal Havuzları, Türk Hamamları ve Aile Kabinleri bulunmaktadır.
Boş Zaman ve Eğlence

Masaj,Voleybol, Basketbol,Çocuk Oyun Alanları, Tennis, Masa Tenisi, Bilardo, Jogging ve Çim Futbol Sahası bulunmaktadır.
Ulaşım

Amasya Gözlek Termal Otel Konum; Amasya-Çorum Karayolu üzeri 13. km.dir. Şehir merkezine 20 km uzaklıkta olup, Samsun-Çarşamba Havalimanına 150 km uzaklıktadır.

Amasya merkezine 17 kilometre uzaklıkta, Samsun’a 157, Ankara’ya 300 kilometre. Amasya şehir merkezinden yarım saatte bir kalkan dolmuşlarla gidiliyor. Suyun ısısı, 39 derece. Romatizma, mide ve bağırsak, böbrek ve idrar yolları, beslenme bozukluğu gibi hastalıklarda olumlu etki yaptığı ileri sürülüyor.

NEREDE KALINIR

Kaplıca Tesisi (0358) 256 22 22 /4 hat The Apple Palace *** (0358) 219 00 19

Kaplıca bölgesinde ayrıca beş bungalov ve 15 pansiyon var. www.theapplepalace.com.tr

Gözlek Termal Tesisleri

OTEL ADI:

GÖZLEK TERMAL

OTEL SINIFI:

2 YILDIZ(**) ve SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN BELGELİ

OTEL AÇIKLAMA :Suit apart

Otelimiz Turizm Bakanlığı’ndan Turizm İşletme Belgeli ve 2 yıldızlı olup, Sağlık Bakanlığı’ndan da Kaplıca İşletme Belgelidir.

ODA SAYISI:Suit apart

Otelimiz 17 otel odası, 4 apart, 7 birleşik apart olmak üzere 28 odalıdır.

ODA ÖZELLİKLERİ:

Bütün odalarımızda klima, mini bar, telefon, saç kurutma makinesi, uydu yayını veOtel Odası kablosuz internet ağı bulunmaktadır. Otel odalarımızda jakuzi, Suite Apartlarda küvet, Apartlarda ise duşa kabin vardır. Tüm oda ve apartlarda termal su kullanımı bulunmaktadır.

SERVİS&HİZMETLER:Apart

Merkezi Isıtma,Split Klima,Televizyon Salonu,Oyun Salonu,İnternet Cafe,Bahçe(piknik),Çamaşırhane,Ütü,Emanet Kasa,24 Saat oda Servisi

Jeneratör,Otopark,Sağlık Teknisyeni,Evcil Hayvan kabul edilmektedir.Suit Apart

YEME&İÇME :

Oda Kahvaltı,Yarım Pansiyon,Tam Pansiyon olarak hizmet vermektedir.Otelimiz bünyesinde 3 adet yemek salonu mevcuttur.Kapasite olarakNostalji restoran

Teras Restaurant 150,Şelale Restaurant 80 ve Nostalji Restaurant 100 kişiliktir.Ayrıca Kafeterya,Şark Köşesi ve 350 kişi kapasiteli Piknik Alanı da bulunmaktadır.

SPOR&AKTİVİTELER:Otel görünüm

Bay-Bayam ve Çocuk Kapalı Termal Havuz ve Türk Hamamları,Aile Kabinleri,Masaj,Voleybol,Basketbol,Çocuk Oyun Alanları,Tennis,            

Masa Tenisi,Bilardo,Jogging ve Çim Futbol Sahası bulunmaktadır.

KONUM :

Tesisimiz Amasya-Çorum Karayolu üzeri 13. km.dir. Şehir merkezine 20 km uzaklıkta olup, Samsun-Çarşamba Havalimanına150km,                                                                                                

Amasya-Merzifon Havalimanına 70 km uzaklıktadır.Otel odası banyo          

FİYATLARIMIZ:  2009 Güncel

Otel Odası Fiyatlarımız
1 Kişi (Oda + Kahvaltı) 70.00 YTL                                            
2 Kişi (Oda + Kahvaltı) 100.00 YTL

3 Kişi (Oda + Kahvaltı) 130.00 YTL

Suit Oda  (Oda + Kahvaltı) 120.00 YTL

Apart Fiyatlarımız

K.B.35TL Min.3Kişi(Oda+Kahvaltı) 105.00TL

Suit Apart Fiyatlarımız

Min.1 Max.4 Kişi(Oda + Kahvaltı) 120.00TL

İLETİŞİM:

Adres :   Amasya - Çorum Karayolu 13. Km. Gözlek Köyü (Amasya)
Tel:  0 358 256 22 22  Ulaşım
Fax: 0 358 256 22 17                                             
e-mail:  info@gozlektermal.com
Web : www.gozlektermal.com
Daha önce The Apple Park Gözlek Termal Tesisinde konaklama şansını yakaladı iseniz yaşadıklarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.The Apple Park Gözlek Termal Tesisi hakkında yorumlar  ve görüşlerinizi bekliyoruz.
     


5 Haziran 2011 Pazar

Gözlek Kaplıcaları İletişim Bilgileri

Amasya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Tel. No: 0 358 218 50 02
Faks No: 0 358 218 11 33
http://www.amasya.gov.tr
e-posta: webmaster@amasya.gov.tr

Amasya Belediyesi
Tel. No: 0 358 218 80 00
Faks No: 0 358 218 32 86
http://www.amasya.bel.tr
e-posta: haluk@amasya-bld.gov.tr

Gözlek Termal Tesisleri
Adres:Amasya - Çorum Karayolu 13.Km. Amasya Merkez / Amasya Türkiye
Telefon : +90 358 2562222
Fax : +90 358 2562217
e-posta:: info@gozlektermal.com
http://www.gozlektermal.com/

Gözlek Kaplıcaları İletişim Bilgileri
Gözlek Kaplıcaları İletişim Bilgileri
     


4 Haziran 2011 Cumartesi

Gözlek Kaplıcaları Resimleri Fotoğrafları

Gözlek Termal kaplıcalarından resimler fotoğraflar

Gözlek Termal
Gözlek Termal
Gözlek Termal  Havuz
Gözlek Termal  Havuz
Gözlek Termal  Apartlar
Gözlek Termal  Apartlar
Gözlek Termal  Tesisleri
Gözlek Termal  Tesisleri
Gözlek Termal  Hamam
Gözlek Termal  Hamam
Gözlek Termal  Havuz
Gözlek Termal  Havuz
Gözlek Termal  Piknik Alanı
Gözlek Termal  Piknik Alanı
Gözlek Termal  Havuz
Gözlek Termal  Havuz
Gözlek Termal  Tesisleri
Gözlek Termal  Tesisleri
Gözlek Termal  Tesisleri
Gözlek Termal  Tesisleri
Gözlek Termal  Tesisleri
Gözlek Termal  Tesisleri
Gözlek Termal  Hamam
Gözlek Termal  Hamam
Gözlek Termal  Banyo
Gözlek Termal  Banyo
Gözlek Termal  Restaurant
Gözlek Termal  Restaurant
Gözlek Termal  Restaurant
Gözlek Termal  Restaurant
Gözlek Termal  Restaurant
Gözlek Termal  Restaurant
Gözlek Termal  Restaurant
Gözlek Termal  Restaurant
Gözlek Termal  Restaurant
Gözlek Termal  Restaurant
Gözlek Termal  Cafe
Gözlek Termal  Cafe
Gözlek Termal  Cafe
Gözlek Termal  Cafe
Gözlek Termal  Tesisleri Odaları
Gözlek Termal  Tesisleri Odaları
Gözlek Termal  Tesisleri Odaları
Gözlek Termal  Tesisleri Odaları
Gözlek Termal  Tesisleri Odaları
Gözlek Termal  Tesisleri Odaları
Gözlek Termal  Tesisleri Odaları
Gözlek Termal  Tesisleri Odaları
Gözlek Termal  Tesisleri Odaları
Gözlek Termal  Tesisleri Odaları
Gözlek Termal  Tesisleri Odaları
Gözlek Termal  Tesisleri Odaları
Gözlek Termal  Tesisleri Odaları
Gözlek Termal  Tesisleri Odaları
Gözlek Termal  Tesisleri Odaları
Gözlek Termal  Tesisleri Odaları
Gözlek Termal  Tesisleri Odaları
Gözlek Termal  Tesisleri Odaları
Gözlek Termal  Tesisleri Odaları
Gözlek Termal  Tesisleri Odaları
Gözlek Termal  Tesisleri Odaları
Gözlek Termal  Tesisleri Odaları
Gözlek Termal  Tesisleri Odaları
Gözlek Termal  Tesisleri Odaları
Gözlek Termal  Tesisleri Spor Salonu
Gözlek Termal  Tesisleri Spor Salonu
Gözlek Termal  Tesisleri Bilardo Salonu
Gözlek Termal  Tesisleri Bilardo Salonu
     


Kaplicalar - Kaplicasi - 2010